ua en ru

Прокуратура оголосила про підозру ще одному учаснику "схеми Курченко"

Прокуратура оголосила про підозру ще одному учаснику "схеми Курченко" Фото: ще одному учаснику "схеми Курченко" оголошено підозру (oil-)wikimapia.org)

Підозрюваний працював на перевалочну базу в Одеській області

Прокуратура Одеської області оголосила підозра ще одному учаснику "схеми Курченко". Про це повідомляє прес-служба регіональної прокуратури.

Як повідомляється, на колишнього головного диспетчера перевалочної бази в Рені (Одеська область) правоохоронці вийшли в ході розслідування незаконної діяльності Курченко.

Підозрюваному інкримінується підробка офіційних документів, пособництво у зловживанні службовим становищем та ухилення від сплати податків, вчинених злочинною організацією.

Вказане товариство з обмеженою відповідальністю Рені використовувалося злочинною організацією під керівництвом Курченко, як база для фіктивної перевалки нафтопродуктів.

В обов'язки підозрюваного входило оформлення документації про нібито надходження в перевалочний пункт палива і його перевантаження на танкери, які здійснювали заходи в порти для подальшого фіктивної переправлення за кордон.

Зараз у кримінальному провадженні статус підозрюваних і обвинувачених мають 23 людини. Серед них також один з головних диспетчерів підприємства, керівник цього товариства з обмеженою відповідальністю та інші.

Суд вже підтверджена вина 15 фігурантів злочинних операцій.

Крім того, за межами кримінального провадження в судовому порядку прокуратура скасувала рішення електронних торгів про продаж зазначеного підприємства приватній фірмі, оскільки раніше воно було заарештовано в ході досудового розслідування з метою забезпечення подальшої спецконфискации майнового комплексу на користь держави.

Нагадаємо, Україна просить Інтерпол оголосити бізнесмена Сергія Курченка в міжнародний розшук.