ua en ru

Прокуратура оголосила про підозру у злочинах проти журналістів 18 особам

Прокуратура оголосила про підозру у злочинах проти журналістів 18 особам Фото: перешкоджання журналістській діяльності

Щодо 9 справ правоохоронці оголосили підозрюваних в розшук

Органи прокуратури за 2015 рік оголосили про підозру 18 особам у злочинах, пов'язаних з перешкодами журналістської діяльності. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"За результатами розслідування кримінальних проваджень про злочини, пов'язані з перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів, в цьому році в 16 процесах повідомлено про підозру 18 особам", - йдеться в повідомленні.

У жовтні-листопаді прокурори повідомили про підозру 6 особам у скоєнні злочині проти журналістів.

Ще в 9 процесах правоохоронцями встановлені особи, які вчинили злочини, однак у зв'язку з ухиленням підозрюваних від слідства триває їх розшук. Загалом до суду направлено 8 справ.

У 2015 році суди винесли 3 вироки у кримінальних провадженнях за фактами перешкоджання діяльності журналістів.

Всього в 2015 році органами прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях щодо 221 подібного злочину. За результатами розслідування по 77 фактів виробництва були закриті у зв'язку з тим, що факт правопорушення не був підтверджений.

Нагадаємо, поліція порушила справу за фактом перешкоджання діяльності журналістів після зіткнень на кордоні з Кримом, що виникла на тлі підриву електроопор.