ua en ru

Прокуратура підозрює екс-чиновників команди Черновецького у махінаціях на 80 млн гривень

Прокуратура підозрює екс-чиновників команди Черновецького у махінаціях на 80 млн гривень Фото: столична прокуратура підозрює екс-чиновників у незаконному відчуженні земель

Столична прокуратура повідомила про підозру колишнім чиновникам команди Черновецького за незаконне відчуження землі

Прокуратура Києва повідомила про підозру колишнім чиновникам з команди екс-мера столиці Леоніда Черновецького за відчуження 45 гектарів землі на Жуковому острові. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Повідомляється, що в середу, 22 лютого 2017, слідчими столичної прокуратури та оперативниками Управління захисту економіки Головного управління Національної поліції у Києві проведено 25 обшуків в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом прийняття незаконних рішень Київською міською радою часів Черновецького.

зокрема мова йде про незаконне відчуження в 2007-2009 роках 45 га землі на території заказника місцевого значення "Жуків Острів", вартість якої тільки за нормативною оцінкою становить понад 80 млн гривень.

В результаті обшуків оперативники виявили та вилучили документи, які мають значення для розслідування кримінального провадження, грошові кошти тощо.

Зараз за фактами зловживання службовим становищем, які спричинили тяжкі наслідки, прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру екс-заступнику голови КМДА - начальнику Головного управління земельних ресурсів КМДА, екс-начальнику юридичного управління і екс-начальнику відділу землеустрою Головного управління земельних ресурсів КМДА, а також особі, яка брала участь у створенні фіктивного кооперативу

В даний час слідчі і процесуальні дії тривають.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України оголосила підозра начальнику відділу прокуратури Київської області у справі про шахрайство.