ua en ru

Прокуратура оголосила про підозру 14 особам, причетним до серії вибухів в Харківській обл

Станом на 21 листопада 14 особам, причетним до організації низки вибухів у Харкові та області, оголошено про підозру у вчиненні відповідних злочинів.

Станом на 21 листопада 14 особам, причетним до організації низки вибухів у Харкові та області, оголошено про підозру у вчиненні відповідних злочинів. Про це на спільному брифінгу з начальником УСБУ в області Олександром Пивоваром повідомив прокурор області Юрій Данильченко, передає прес-служба прокуратури Харківської області.

"Сімом з цих осіб за клопотанням прокуратури обрано запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави. Ще двом запобіжний захід буде обрано протягом найближчих діб. П'ятеро зараз оголошені у розшук", - уточнив прокурор області.

Він розповів, що протягом липня-листопада на території Харківської області діяла терористична організація "Харківські партизани", основною метою якої було скоєння терактів, пошкодження або знищення важливих об'єктів, в т. ч. оборонного значення для дестабілізації громадського порядку, залякування населення шляхом вибухів і використання зброї.

За його словами, члени цієї групи причетні до скоєння низки злочинів, а саме: підриву електроопори поблизу н. п. Безлюдівка, збройного нападу на Лозівської військовий комісаріат і вибух у пабі "Стіна" на вул. Римарській.

"Крім того, вдалося запобігти 9 запланованих ними злочинів, таких як диверсії і терористичні акти. Зокрема, члени групи планували вбивство одного з проукраїнських активістів міста і підрив технічної шахти поблизу держпідприємства "Завод ім. Малишева", - зазначив Данильченко.

Як зазначається, частина терористичної групи співробітникам СБУ вдалося затримати 23 жовтня, коли ті планували здійснити вибух заводу піротехніки. Інша частина була затримана на початку цього тижня.

Зараз досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) триває. Його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Нагадаємо, ввечері 9 листопада в кафе "Рокс Паб Стіна" в Харкові стався вибух, в результаті якого постраждали 13 людей.