ua en ru

Прокуратура звернулася до суду через неякісний ремонт фрегату "Сагайдачний"

Прокуратура звернулася до суду через неякісний ремонт фрегату "Сагайдачний" Фото: "Гетьман Сагайдачний"

Прокуратура вимагає стягнути з ремонтників штраф у 668 тис. гривень

Військова прокуратура Південного регіону України звернулася до суду з вимогою стягнути проти підприємства-підрядника штраф за недобросовісний ремонт фрегата ВМС України "Гетьман Сагайдачний". Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Повідомляється, що прокуратура виявила факт виходу з ладу дизельного двигуна фрегата "Гетьман Сагайдачний" незабаром після його ремонту, проведеного на виконання державного оборонного замовлення.

Незважаючи на порушення умов контракту, підприємство-підрядник не усунув недоліки двигуна по гарантії протягом узгодженого строку.

"Враховуючи можливі негативні наслідки для боєготовності ВМС ЗСУ та з метою усунення порушень закону військова прокуратура звернулася в суд з позовом про стягнення штрафних санкцій в інтересах держави на суму 668 тис. гривень", - повідомили в прокуратурі. Судовий розгляд справи триває.

Нагадаємо,раніше повідомлялося, що флагман українського військового флоту "Гетьман Сагайдачний" став на профілактичний ремонт в Чорноморську.