ua en ru

Прокуратура знешкодила ОЗУ у Львівській області

Прокуратура знешкодила ОЗУ у Львівській області Фото: ГПУ

Злочинці брали кредити з метою не повертати їх

Прокуратура скасувала організоване злочинне угруповання (ОЗУ) з трьох чоловік, яка діяла у Львівській області. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Встановлено, що зазначена група протягом квітня - вересня 2016 на підставі підроблених документів отримала в ряді банківських установ споживчі кредити без наміру їх повернення у великому розмірі. Керував ОЗУ укладений В. Лидомин, який керував діями її учасників з місць позбавлення волі.

Розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст.357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження), ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України триває.

Встановлюються всі деталі вчинених правопорушень. Хід слідства перебуває на контролі Генеральної прокуратури України.

Наголошується, що зазначеним особам загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали у Кропивницького членів злочинного угруповання, які займалися розбоями та грабежами в місті.