ua en ru

Прокуратура за тиждень викрила 12 хабарників, - ГПУ

Прокуратура за тиждень викрила 12 хабарників, - ГПУ Фото: Андрій Лисенко (youtube.com24 Канал)

Розмір хабарів коливається від 4 тис. гривень до 300 тис. доларів

З 17 по 23 січня прокуратурами різних областей спільно з іншими правоохоронними органами було викрито 12 фактів одержання неправомірної вигоди представниками державної влади та місцевого самоврядування, а також посадовими особами державних та комунальних підприємств. Про це 24 січня на брифінгу заявив речник Генеральної прокуратури України (ГПУ) Андрій Лисенко.

"Розмір хабарів в рамках розслідування зазначених справ коливається від 4 тис. грн до 300 тис. доларів США", - зазначив він.

Крім того, за період з 17 по 23 січня 2018 року у власність держави, державних чи комунальних підприємств і територіальних громад органами прокуратури було повернуто або припинено незаконне використання майже 92 гектарів земель загальною вартістю понад 97 млн грн.

"Наведені цифри вже підкріплені конкретними рішеннями судів, де прокуратура успішно відстояла інтереси держави", - зазначив Лисенко.

Також, за словами представника ГПУ, завдяки прокуратурам Києва та Сумської області в судах у підтримку позиції прокуратури були прийняті рішення про повернення державі та територіальним громадам майна і коштів на суму 28 млн грн.

Фото: інфографіка (ГПУ)

Прокуратура за тиждень викрила 12 хабарників, - ГПУ