ua en ru

Прокуратура направила до суду справу про "злочинну бездіяльність" командира військової частини

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно командира військової частини, бездіяльність якого призвела до захоплення великої кількості зброї.

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно командира військової частини, бездіяльність якого призвела до захоплення великої кількості зброї. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Військовою прокуратурою Донецького гарнізону закінчено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням командира військової частини полковника ч. 2 ст. 426 КК України (бездіяльність військової влади, тобто умисне невиконання військовою службовою особою дій, які вона за своїми службовими обов'язками повинна була виконати, якщо вони спричинили тяжкі наслідки)", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура встановила, що в результаті злочинної бездіяльності командира військової частини 28 червня 2014 р. групою озброєних бойовиків так званої "Донецької народної республіки" була захоплена зазначена військова частина.

За розпорядженням полковника особовий склад військової частини залишив її територію, в результаті чого терористи безперешкодно заволоділи озброєнням, боєприпасами, військовою технікою та іншим військовим майном, а саме: 1608 автоматами, 146 кулеметами, 347 пістолетами ПМ, 198 снайперськими гвинтівками СВД, близько 800 тис. патронів і понад 4 600 гранатами, 4 бронетранспортери БТР-70 і 2 бойовими розвідувально-дозорними машинами.

Зараз полковник перебуває під вартою. Зазначимо, що санкція ч. 2 ст. 426 КК України передбачає покарання - позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, зараз прокуратура також розслідує бездіяльність міліції при захопленні Харківської ОДА.