ua en ru

Прокуратура направила до суду справу "міністра" ЛНР

Прокуратура направила до суду справу "міністра" ЛНР Фото: прокуратура направила до суду обвинувальний акт у справі Пасічника

Пасічник звинувачується в тероризмі, захопленні державної влади, зміни кордонів України

Прокуратура Луганської області направила до суду кримінальне провадження стосовно так званого міністра державної безпеки самопроголошеної "Луганської народної республіки" Леоніда Песечника. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Колишній співробітник Служби безпеки України, перебуваючи на пенсії, вступив в терористичну організацію "ЛНР, де очолив її силовий блок і став так званим "міністром державної безпеки ЛНР".

Пасічнику інкримінують: сприяння діяльності терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України), вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади ( ч. 1 ст. 109 КК України), а також зміна меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 109 і ч. 2 ст. 110 КК України "міністру" загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої. Санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді тюремного ув'язнення у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала інформатора ЛНР.