ua en ru

Прокуратура почала розслідування справи про геноцид кримських татар

Прокуратура почала розслідування справи про геноцид кримських татар Фото: з території Кримської АРСР насильно виселено понад 225 тисяч кримських татар

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення

Прокуратурою АР Крим здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо геноциду кримськотатарського народу. Про це повідомляє прес-служба відомства.

за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 442 КК України (геноцид).

"У ході розслідування встановлено, що протягом травня-липня 1944 року за вказівкою колишніх керівників органів державної влади СРСР з території Кримської АРСР насильно виселено понад 225 тисяч кримських татар та осіб інших національних груп для проживання в непристосованих районів Узбецької РСР, Казахської РСР, Башкирської АРСР та інших областей Російської РФСР", - йдеться в повідомленні


Наголошується, санкція вищевказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження за фактом затримання заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова на тимчасово окупованій території півострова Крим.