ua en ru

Прокуратура Міжнародного кримінального суду зафіксувала 1,2 тис. злочинів на Донбасі

Прокуратура Міжнародного кримінального суду зафіксувала 1,2 тис. злочинів на Донбасі Фото: бойовики ДНР (twitter.com GirkinGirkin)

За час конфлікту загинули близько 10 225 осіб

Прокуратура Міжнародного кримінального суду (МКС) зафіксувала 1,2 тис. можливих злочинів на Донбасі. Про це повідомляє DW, посилаючись на щорічний звіт попереднього розслідування прокуратури.

"Прокуратура МКС (Гаазький трибунал, Нідерланди) зафіксувала понад 1,2 тис. фактів можливого вчинення злочинів на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Так, зафіксовано понад 1200 випадків можливого вчинення злочинів після 20 лютого 2014 року. У прокуратурі МКС відзначають, що за час конфлікту загинули близько 10 225 людей, були поранені - 24 541.

Зокрема, в період з квітня 2014 року по серпень 2017 були вбиті не менше 2505 цивільних осіб.

Канцелярія прокурора продовжує розглядати заяви про те, що Росія здійснювала і здійснює загальний контроль над збройними групами на Донбасі, щоб встановити, чи можна розглядати цей озброєний конфлікт між ЗСУ та антиурядовими збройними групами як міжнародний конфлікт.

У звіті зазначається, що факт існування "єдиного міжнародного збройного конфлікту на Сході України" передбачає застосування щодо відповідного періоду статей Римського статуту, що стосуються збройних конфліктів міжнародного характеру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі бойовики обстріляли населений пункт Врубівка (Луганська область) з забороненої мінськими домовленостями ствольної артилерії.