ua en ru

Прокуратура Криму порушила справу за фактом загрози позбавлення волі Джемілєва

Прокуратура Криму порушила справу за фактом загрози позбавлення волі Джемілєва Фото: Мустафа Джемілєв

Джемілєв заочно заарештований у Криму

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом погрози позбавленням волі народного депутата України Мустафи Джемілєва. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Прокуратури Криму.

"Установлено, що службові особи незаконно утвореного на тимчасово окупованій території АР Крим органу - Київського районного суду м. Сімферополя, всупереч чинному законодавству України, 20.01.2016 винесли протиправне рішення про заочний арешт національного лідера кримських татар, народного депутата України М. Джемілєва, який з початку тимчасової окупації території півострову Крим зайняв активну антиросійську позицію", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у зв'язку з вищевикладеним, так звані службові особи "влади" Криму намагаються чинити на нього тиск та погрожують позбавленням волі.

"Прокуратурою автономії за вказаними фактом зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 346 КК України (погроза позбавленням волі народного депутата України у зв'язку з його державною чи громадською діяльністю). Відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" матеріали вищевказаного кримінального провадження направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київський районний суд Сімферополя (Крим) заочно заарештував лідера кримських татар, народного депутата України від "Блоку Петра Порошенко" Мустафу Джемільова.