ua en ru

Прокуратура Криму ініціює міжнародний суд з-за анексії півострова Росією

Прокуратура Криму ініціює міжнародний суд з-за анексії півострова Росією Фото: прокуратура Криму (uk.wikipedia.org)

Вже підготовлено перше інформаційне повідомлення, яке направлять в Міжнародний кримінальний суд

Прокуратура Автономної Республіки Крим має намір ініціювати міжнародний судовий процес за анексії Криму Російською Федерацією за прикладом Нюрнберзького процесу. Про це повідомив прокурор АРК Гюндуз Мамедов, йдеться на сайте прокуратури Криму.

"Наша мета: ініціювати міжнародний судовий процес проти окупаційної влади за прикладом Нюрнберзького процесу. До відповідальності повинні бути притягнуті не тільки виконавці, але й ті, хто віддавав злочинні накази", - підкреслив прокурор.

За його словами, на початку 2017 року він поставив завдання своїм працівникам сформувати доказову базу для розгляду фактів, пов'язаних з військовими злочинами, зокрема, злочинами проти людства, геноциду в Міжнародному кримінальному суді.

Прокурор зазначив, що спільно з неурядовими правозахисними громадськими організаціями вже підготовлено перше інформаційне повідомлення, яке направлять в Міжнародний кримінальний суд. Він додав, що на завершальній стадії ще одне повідомлення.

Нагадаємо, в заяві Human Rights Watch, опублікованому у вівторок, 14 листопада, повідомлялося, що влада Росії в окупованому Криму посилили переслідування кримських татар з очевидною метою повністю придушити інакомислення на півострові.