ua en ru

Прокуратура конфіскувала 44 млрд гривень, викрадених попередньою владою, - Порошенко

Прокуратура конфіскувала 44 млрд гривень, викрадених попередньою владою, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко відзначив заслуги прокуратури у поверненні викрадених коштів

Українська прокуратура конфіскувала 44 млрд гривень, які були викрадені представниками попередньої влади. Про це в ході виступу з нагоди святкування дня прокуратури заявив президент України Петро Порошенко.

"Саме прокуратура шляхом розслідування складних справ і судових рішень конфіскувала 44 мільярди коштів, викрадених за попередньої влади", - заявив Порошенко.

За його словами, завдяки цьому в Україні з'явилися кошти на сільські амбулаторії, військові казарми та новий завод з виробництва боєприпасів.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко назвав число затриманих за півтора року корупціонерів. Зокрема, за його словами, за цей період в Україні затримали 9100 корупціонерів. На даний момент кримінальні справи стосовно 2800 з них знаходяться в судах, а 815 вже отримали вироки. Луценко також підкреслив, що на сьогодні завершено слідство по ключовим справам Майдану і по організованій злочинній групі Віктора Януковича.