ua en ru

Прокуратура Київської обл. за 3 міс. 2012 р. повернула державі та територіальним громадам 140 га землі

Впродовж 3 місяців 2012 р. прокуратурою Київської області порушено 5 кримінальних справ про злочини, вчинені у сфері земельних правовідносин. За цей період до суду направлено 19 кримінальних справ про злочини, вчинені у сфері земельних правовідносин відносно 19 осіб. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Сума встановлених збитків у закінчених кримінальних справах зазначеної категорії склала 40 млн грн., з яких відшкодовано в ході розслідування кримінальних справ 28 млн грн. Накладено арешт на майно, в т.ч. заборону на відчуження земельних ділянок, на суму 29 млн грн.

В ході розслідування кримінальних справ зазначеної категорії повернуто державі - 74,95 га землі, територіальним громадам - 66 га землі.

Нагадаємо, органами прокуратури столиці впродовж березня-квітня до Господарського суду м. Києва заявлено 54 позови про розірвання договорів оренди земельних ділянок внаслідок їх нецільового використання, порушення умов договору щодо сплати орендної плати та земельного податку.