ua en ru

Прокуратура Київської обл. передала до суду справу водія, який скоїв наїзд на пішоходів зі смертельним наслідком

Прокуратурою Київської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно водія, який став винуватцем смертельного ДТП і втік з місця події.

Прокуратурою Київської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно водія, який став винуватцем смертельного ДТП і втік з місця події. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської обл.

Досудовим слідством встановлено, що підслідний, близько третьої ночі їхав в автомобілі " ВАЗ 2107 з села Насташка Рокитнянського району. Він сів за кермо, будучи нетверезим, в результаті чого виїхав на зустрічну смугу, де наїхав на трьох дівчат-пішоходів.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди одна дівчина від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці події, дві інші отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Водієві повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, тобто у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинило смерть потерпілого.

В даний час він знаходиться під вартою до ухвалення судового рішення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.