ua en ru

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом незаконної вирубки дерев в Святошинському районі

Прокуратурою Святошинського району міста Києва 25 лютого 2012 р. порушено кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень службовими особами ПП "Енергоінкам Україна", з вини яких вніч з 24 на 25 лютого знесено зелені насадження у сквері імені Василя Стуса на перетині проспектів Академіка Паладіна та Перемоги, 138, чим завдано збитків державі на суму 120 тис. грн (ч. 2 ст. 365-1 КК України), повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Як встановлено, на орендованій ПП "Енергоінкам Україна" земельній ділянці площею 0,4 га без дозвільних документів знесено 84 дерева.

Більше того, підприємці скористалися нічним часом доби, що свідчить про намір приховати свої незаконні дії від громадськості та уникнути реагування органів державного контролю.

Нагадаємо, що за дорученням прокурора міста Києва Анатолія Мельника органами прокуратури міста організовано перевірки стосовно фактів знесення зелених насаджень у столиці, а також зобов'язано відповідні контролюючі органи працювати на упередження, щоб не допускати подібних випадків надалі. Так, прокуратура столиці нещодавно попередила масове знищення дерев у Київському лісництві "Святошинського лісопаркового господарства" (Біличанський ліс).