ua en ru

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості посадовців Лук'янівського СІЗО

Прокуратурою міста Києва проведено перевірку за фактом незаконного використання мобільного телефону ув'язненими Київського слідчого ізолятора. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Як відомо, минулого тижня на телеканалі "1+1" у сюжеті випуску новин журналіст спілкувався по мобільному телефону з Ігорем Завадським, який знаходиться в СІЗО. За результатами цієї перевірки прокуратурою столиці порушено кримінальну справу за фактом службової недбалості посадовців Київського слідчого ізолятора, які допустили пронесення мобільного телефону на територію пенітенціарної установи та його використання (ч.1 ст. 367 КК України)", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович 9 квітня запропонував Генеральному прокуророві України Віктору Пшонці організувати перевірку у Київському слідчому ізоляторі фактів порушень вимог закону.

Раніше прокурор міста Києва Анатолій Мельник доручив провести перевірку фактів, наведених у ЗМІ, з приводу порушень конституційних прав громадян, які утримуються у Київському слідчому ізоляторі (Лук'янівське СІЗО). До цього Мельник доручив управлінню СБУ в м. Києві та УБОЗ ГУ МВС України в м. Києві провести перевірки щодо надходженнядо Київського слідчого ізолятора незаконних предметів, наркотичних засобів, спиртного, грошей тощо.

Нагадаємо, в ніч на 25 березня оперативними працівниками управління СБУ в м. Києві та Київського СІЗО затримано виконувача обов'язків чергового помічника начальника слідчого ізолятора, який намагався пронести на територію СІЗО 5 мобільних телефонів, МР-3 плеєр, гроші, SIM-карти оператора мобільного зв'язку, спиртний напій та зарядні пристрої до телефонів.