ua en ru

Прокуратура Києва у 2011 р. порушила 5 кримінальних справ проти працівників Лук'янівського СІЗО

Прокуратура м. Києва за результатами перевірок у 2011 р. порушила 5 кримінальних справ проти працівників Київського слідчого ізолятору (Лук'янівського СІЗО). Про це на прес-конференції заявив прокурор м. Києва Анатолій Мельник, передає кореспондент РБК-Україна.

"За результатами перевірок в минулому році прокуратурою м. Києва розслідувано 5 кримінальних справ відносно працівників слідчого ізолятора. Як приклад, Шевченківським районним судом в поточному році винесено вирок відносно одного з бувших працівників СІЗО, який незаконно приніс і реалізовував наркотичні засоби в межах Київського слідчого ізолятора. За вироком йому визначено міру покарання у вигляді 5 років позбавлення волі", - заявив Мельник.

За його словами, основним правопорушенням у слідчому ізоляторі з боку працівників є незаконна передача особам, які утримуються в ізоляторі, заборонених речей, зокрема, мобільних телефонів, грошей, наркотиків.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович учора, 9 квітня, запропонував Генеральному прокуророві України Віктору Пшонці організувати перевірку у Київському слідчому ізоляторі фактів порушень вимог закону.