ua en ru

Прокуратура Києва викрила причетність 41 держслужбовця до корупційних злочинів

Прокуратура Києва викрила причетність 41 держслужбовця до корупційних злочинів Фото: прокуратура

Серед них посадовців районних адміністрацій, комунальних підприємств, працівники контролюючих органів та правоохоронці

Прокуратура Києва викрила причетність 41 держслужбовця до корупційних злочинів. Про це на нараді у Київській міській державній адміністрації повідомив заступник прокурора міста Києва Анатолій Корж, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Правоохоронними органами столиці упродовж минулого року розпочато 104 кримінальних провадження за фактами вчинення корупційних правопорушень, вчинених державними службовцями, правоохоронцями та іншими суб'єктами даної категорії злочинів. Викриття багатьох фактів злочинних проявів відбулось завдяки спільним узгодженим діям органів влади та прокуратури", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Корж, зокрема, зазначив, що за наслідками розслідувань вказаних проваджень до суду вже скеровано 77 обвинувальних актів, з яких 3 - за фактами вчинення злочинів у земельній та природоохоронній сферах, 4 - у сфері освіти та по 5 у сферах охорони здоров'я, транспорту, бюджетній, кредитно-фінансовій та інших.

"Причетними до вказаної категорії злочинів є державні службовці майже усіх рангів та категорій (41 притягнутий), серед яких 12 посадовців районних адміністрацій та комунальних підприємств міста, працівники контролюючих органів та правоохоронці (31 особа)", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за результатами вжитих минулого року заходів забезпечено відшкодування 12 млн гривень збитків, завданих корупційними злочинами. Арештовано та вилучено майно корупціонерів на майже 14 млн гривень, пред'явлено позови на 14,7 млн гривень.

Нагадаємо, раніше Порошенко повідомив, що в Україні звільнено 4 тис. прокурорів.