ua en ru

Прокуратура Києва розслідує перешкоджання роботі журналіста міліцією

Прокуратура Києва розслідує перешкоджання роботі журналіста міліцією Фото: прокуратура Києва

У кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі дії

Прокуратурою міста Києва розпочато розслідування за фактом перешкоджання професійній діяльності столичного журналіста з боку співробітників міліції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

"У засобах масової інформації поширена інформація про те, що працівники міліції здійснювали перешкоджання законній професійній діяльності журналіста інформаційного агентства під час висвітлення акції протесту представників малого бізнесу, яка відбулася 10 липня по вул. Краснова, 25 у Святошинському районі столиці. За вказаним фактом прокуратурою міста Києва до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 171 КК України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)", - сказано в повідомленні.

Досудове розслідування здійснює слідчий відділ прокуратури міста Києва. У кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, 11 червня в Україні набув чинності закон, що підсилює відповідальність за перешкоджання діяльності журналістів.