ua en ru

Прокуратура Києва перевіряє законність знесення трьох будівель на Андріївському узвозі, - Мельник

Прокуратура м. Києва перевіряє чи на законних підставах були знесені три будівлі на Андріївському узвозі. Про це РБК-Україна повідомив прокурор м. Києва Анатолій Мельник.

"Прокуратура перевіряє законність знесення цих будівель, законність видачі документів та інші факти", - заявив Мельник.

За його словами, столична прокуратура в обов'язковому порядку зробить результати перевірки надбанням гласності.

Нагадаємо, раніше деякі ЗМІ повідомляли, що "ЕСТА Холдинг" (входить в структуру СКМ), нібито без відповідних дозволів знесла історичні будівлі на Андріївському узвозі для подальшого будівництва там бізнес центру "Андріївський".

До цього "ЕСТА Холдинг" повідомила, що інформація про знесення в Києві трьох історичних будівель на Андріївському узвозі на місці колишньої фабрики "Юність", не відповідає дійсності. "Ведуться роботи з демонтажу будівель колишньої фабрики" Юність ", а з боку спуску знесено будівлю за адресою Фролівська 9-11", - зазначили в "ЕСТА Холдинг".

У компанії також повідомили, що будівлі, що були зведені на Андріївському узвозі після 1978 р., хоч і стилізовані під історичні, такої цінності не мають, а демонтувати пам'ятники архітектури та історії не планувалося. Головний архітектор столиці Сергій Целовальник зазначає, що знесена будівля не була пам'ятником.

В свою чергу, інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю в Києві припинила підготовчі роботи з будівництва комплексу на Андріївському узвозі. Зробили це на вимогу столичної адміністрації, оскільки забудовник не повідомив про початок виконання робіт.

Нагадаємо, торік Кабінет міністрів виділив 33,5 млн грн на реставрацію і ремонт забудови, благоустрій території, реконструкцію інженерних мереж по Андріївському спуску в м. Києві, першу чергу будівництва "Реконструкція інженерних мереж, благоустрій та озеленення вулиці, з реконструкцією дорожнього покриття "(виконання проектних та будівельно-монтажних робіт).