ua en ru

Прокуратура Києва направила до суду справу столичного екс-чиновника, якого впіймали на хабарі та підробці документів

Прокуратура Святошинського району Києва затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього чиновника Святошинської РДА за звинуваченням в отриманні 13 тис. грн хабара і підробці службового документа. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Встановлено, що головний спеціаліст відділу будівництва, архітектури та землекористування Святошинської райдержадміністрації вимагав та отримав вказані кошти від приватного підприємця за надання в оренду торгового кіоску біля станції метро "Академмістечко" та незастосування штрафних санкцій за виявлені порушення.

Посадову особу було затримано в автомобілі під час отримання хабара. Крім того, в ході огляду машини правоохоронці вилучили у чиновника підроблене посвідчення працівника КП "Київблагоустрій", оформлений на його ім'я.

За результатами досудового розслідування, затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 368 КК України (Одержання хабара) та ч.1 ст. 358 (Підробка документів).

В даний час матеріали кримінальної справи з обвинувальним актом направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, посадовця звинувачують у травні поточного року під час спільної операції працівників прокуратури Святошинського району та районного управління міліції. В подальшому, за рішенням суду він був відсторонений від виконання службових обов'язків. Як виявилося, на посаді начальника відділу РДА чиновник встиг пропрацювати лише два місяці.