ua en ru

Прокуратура Хмельницької обл. повідомила про підозру у держзраді військовому ЗСУ

Прокуратура Хмельницької обл. повідомила про підозру у держзраді військовому ЗСУ Фото: ГПУ

Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років

Прокуратура Хмельницької області повідомила про підозру у державній зраді військовослужбовцю Збройних сил України (ЗСУ). Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Прокуратурою Хмельницької області погоджено повідомлення про підозру у вчиненні державної зради майору Збройних Сил України, командиру ескадрильї однієї з військових частин Хмельниччини. Щодо вказаної особи управлінням Служби безпеки України в області розслідується кримінальне провадження за ч.1 ст.111 КК України, процесуальне керівництво у якому здійснюється прокуратурою області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, встановлено, що цього українського військовослужбовця у червні минулого року було завербовано російською військовою розвідкою, в тому числі через брата підозрюваного, для виконання злочинного завдання.

"За матеріальну винагороду та можливість проживання і працевлаштування на території Російської Федерації капітана ескадрильї і його сім'ї, він погодився передавати вербувальникам таємну інформацію, а також повинен був у ході виконання бойових польотів здійснити перегін літака-розвідника "СУ-24М" та посадити його на одному з аеродромів РФ", - повідомляють у прес-службі.

Як зазначається, передача інформації представнику іноземної розвідки здійснювалася через електронну пошту та мобільний телефон.

"Офіцеру ЗСУ не вдалось довести злочинний умисел до кінця, оскільки він був викритий працівниками українських спецслужб та усунутий від здійснення польотів", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за ухвалою суду підозрюваного затримано, вирішується питання про обрання йому судом запобіжного заходу у виді тримання під вартою, триває досудове слідство.

Як зазначається, відповідно до санкції ч.1 ст. 111 КК України, підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Луганській обл. СБУ затримала шпигунку бойовиків ЛНР.