ua en ru

Прокуратура Донецької області розслідує понад 1,2 тис. справ за сепаратизм

Прокуратура Донецької області розслідує понад 1,2 тис. справ за сепаратизм Фото: бойовики на Донбасі

До суду направлено 94 кримінальних виробництва

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області за злочини, пов'язані з сепаратизмом, розпочато більше 1200 кримінальних проваджень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Прокуратурою області постійно приділяється увага стану досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, пов'язаних з сепаратизмом. Так, з початку 2015 року, під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області було розпочато в 1237 кримінальних проваджень вказаної категорії", - йдеться в повідомленні.

Як уточнюється, прокуратура направила в суд 94 кримінальні провадження за ст. ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності), 258 (терористичний акт), 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), 260 (створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України. 26 з них вже розглянуті судом з винесенням вироків, за 291 кримінального провадження досудове розслідування зупинено у зв'язку з укриттям підозрюваних від органів слідства.

"Під час досудового розслідування у кримінальних проваджень, пов'язаних з сепаратизмом, 78 особам обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, 5 - домашній арешт і 1 особі - заставу", - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, у Харкові СБУ викрила конвертцентр, обслуговуючий бойовиків ЛНР.