ua en ru

Прокуратура Чернігівської обл. розслідує розтрату 1,8 млн гривень проекту "Стіна"

Прокуратура Чернігівської обл. розслідує розтрату 1,8 млн гривень проекту "Стіна" Фото: прокуратура розслідує розтрату коштів при будівництві проекту "Стіна"

Провадження розпочато за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України

Прокуратура Чернігівської області розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами державного підприємства при використанні коштів держбюджету, виділених на реалізацію проекту "Стіна" на кордоні України з Росією. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Вказано, що службові особи держпідприємства з метою облаштування держкордону уклали угоди з підрядниками робіт (приватними підприємствами), передбачивши всупереч законодавству обов’язковість внесення авансу та необхідність придбання матеріалів за рахунок замовника робіт. Водночас виконання робіт з інженерно-технічного облаштування державного кордону не підтверджено, документально відомості про обсяги виконаних робіт та їх вартість між замовником та підрядником не підписано.


"Як наслідок, за сприяння посадових осіб держпідприємства всупереч вимог законодавства приватною структурою без фактичного виконання робіт отримано 1,8 млн грн бюджетних коштів. Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки)", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує розкрадання коштів проекту "Стіна" вже чотири місяці.