ua en ru

Прокуратора оголосила про підозру екс-міліціонеру, приєднався до ДНР

Слідче управління прокуратури Донецької області повідомило інспектору патрульної служби Слов'янського МВ ГУМВС України в Донецькій області про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 (створення або участь у терористичній групі чи терористичної організації) КК України. Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

Під час досудового розслідування встановлено, що після захоплення адміністративної будівлі Слов'янського МВ ГУМВС України в Донецькій області у квітні 2014 року інспектор патрульної служби дав згоду на участь у незаконній терористичній організації "ДНР".

"У період з травня по червень 2014 р. колишній правоохоронець разом із двома подільниками у форменому одязі здійснював затримання громадян з метою їх примусового залучення до робіт на блокпостах терористів", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше в березні повідомлялося про те, що в Донецькій області ще один екс-міліціонер підозрюється у співпраці з ДНР. "До його обов'язків входила охорона місця проведення незаконного референдуму щодо самостійності терористичної організації" ДНР", який проходив 11 травня 2014 р.", - йшлося в повідомленні.

Як повідомлялося 3 березня, в Донецькій області оголошено в розшук 28 колишніх співробітників міліції, які перейшли на бік бойовиків так званої "Донецької народної республіки".