ua en ru

"Виробники ліків України": аптечки для патрульних поліції Києва відповідають стандартам ЄС

Представники Асоціації "Виробників ліків України" сьогодні, 17 листопада, передали 200 комплектів аптечок першої медичної допомоги для потреб патрульних Київської Національної поліції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша асоціація прийняла рішення безкоштовно передати 200 аптечок швидкої допомоги для оснащення екіпажів Київської поліції",- повідомив журналістам Президент Асоціації "Виробників ліків України" Петро Багрій.

"Джгути, бинти, вата, ножиці, теплі ковдри, засоби для зупинення крові тощо, для того, щоб патрульні поліції, могли надати постраждалим першу медичну допомогу",- зазначив Багрій, зазначивши при цьому, що аптечки не містять лікарські засоби, а лише вироби медичного призначення, адже поліцейські не мають спеціальної медичної освіти, тому не можуть самостійно визначати, які саме препарати потрібні постраждалим.

"Але, скажімо, зупинити кров чи накласти шину при переломі, надати першу допомогу до прибуття швидкої - вони цьому навчені",- підкреслив Президент Асоціації.

За його словами, аптечки для поліцейських комплектувалися відповідно до їхнього замовлення та відповідають європейським стандартам.

"Ми чітко дотримувалися тих стандартів та переліку, який отримали від поліції, і відповідно до нього все надали",- зазначив Багрій.

В Асоціації "Виробників ліків" не виключають подальшої співпраці з Національною поліцією.

Загалом до асоціації входять вітчизняні фармацевтичні виробники, такі як Фармак, Інтерхім, Борщаговський хіміко-фармацевтичний завод, Кусум-Фарм та Юрія-Фарм.