ua en ru

Виробник смартфонів LeEco продасть земельну ділянку в Кремнієвій долині по причині фінансових проблем

Виробник смартфонів LeEco продасть земельну ділянку в Кремнієвій долині по причині фінансових проблем Фото: китайський виробник смартфонів переживає фінансові труднощі

Компанія може продати ділянку за 260 млн доларів

Китайський виробник смартфонів LeEco планує продати 49 акрів землі в Кремнієвій долині з-за проблем з фінансами, повідомляє Engadget.

Ділянка була придбана у минулому році у компанії Yahoo за 250 млн доларів. LeEco планувала побудувати на ньому свою штаб-квартиру EcoCity, де розміщувалося 12 тис. співробітників. Виробник також мав намір запустити проект створення власного електромобіля.

Як стало відомо, компанія зазнає серйозні фінансові труднощі, тому їй доводиться переглядати свої початкові плани. Так, за чутками, LeEco веде переговори про продаж ділянки з китайським розробником Genzon Group, сума операції може скласти 260 млн доларів. При цьому офіційно компанії не коментують хід переговорів.

Крім продажу нерухомості в Кремнієвій долині, китайський виробник також має намір скоротити штат співробітників в США, Індії та Китаї.

Нагадаємо, китайський бренд смартфонів LeEco хоче залучити 1,4 млрд доларів інвестицій.