ua en ru

Виробник мобільних телефонів класу люкс Vertu змінив власника

Виробник мобільних телефонів класу люкс Vertu змінив власника Фото: турецький бізнесмен купив бренд телефонів класу люкс

Сума угоди склала 61 млн доларів

Британський виробник мобільних телефонів класу люкс Vertu втретє змінив власника з 2012 року, сообщает видання The Verge.

Компанію придбали структури, пов'язані з турецьким бізнесменом Хаканом Узаном, за 50 млн фунтів стерлінгів (61 млн доларів). Раніше Uzan Group, структурі об'єднує активи сім'ї Узан, входили банк, ряд електростанцій, кілька мовних компаній і оператор мобільного зв'язку. У 2004 році турецький уряд забрав понад 200 компаній групи в рахунок погашення боргів.

Зараз новий власник Vertu заявив про плани інвестувати в компанію, яка за останнього фінансового звіту 2014 року мала збиток у розмірі 53 млн фунтів стерлінгів. До 2015 року в усьому світі було продано 450 тис. телефонів Vertu із середньою ціною близько 6 тис. доларів.

Це вже третя зміна власника за останні кілька років. У 2012 році Nokia продала компанію шведській групі прямих інвестицій EQT VI за 175 млн фунтів стерлінгів, у 2015 році – шведи продали компанію гонконгівському фонду Godin Holdings.

Нагадаємо, в 2015 році Vertu випустила найпотужніший люксовий смартфон у світі.