ua en ru

Прохоренко звинуватив попередників у відсутності зростання видобутку вітчизняного газу

Прохоренко звинуватив попередників у відсутності зростання видобутку вітчизняного газу Фото: Олег Прохоренко

Прохоренко розповів про причини майже нульового зростання видобутку вітчизняного природного газу

Попереднє керівництво винне в тому, що за півтора року роботи нового менеджменту "Укргазвидобування" не змогло істотно збільшити видобуток природного газу. Про це на прес-конференції заявив голова правління "Укргазвидобування" Олег Прохоренко.

Відповідаючи на питання журналістів про причини майже нульового зростання вітчизняного видобутку природного газу, Прохоренко відзначив, що це реальний стан речей, який залишили після себе попередники.

"Ну, ви говорите, піввідсотка - подивіться на зростання ВВП України. Ось порівняйте наше зростання і ВВП України та задайте питання: багато це чи мало... Реальність в тому, що компанія недофінансовувалась десятиліттями, а коли ми прийшли - чудес не буває...За рахунок чого збільшувати обсяги буріння, інтенсифікації?", - зазначив Прохоренко.

Головним результатом діяльності нинішнього керівництва "Укргазвидобування", на думку голови правління, став правильний шлях розвитку компанії.

"Що вдалося зробити швидко, так це сфокусувати компанію вже у 2015 році на тих напрямках, які провідні міжнародні компанії розвивають, наприклад, інтенсифікація, не розвивалися в "Укргазвидобуванні"... Ми створили фундамент для більш істотного зростання в цьому році і я вважаю це нормальним досягненням", - підкреслив Олег Прохоренко.

Нагадаємо, за останні півтора року діяльності "Укргазвидобування" зростання видобутку природного газу склало 0,5%. Зокрема, у 2016 році приріст склав 77 млн кубометрів від загального обсягу в 14,605 млрд кубометрів палива.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в травні 2016 заявив, що ринкова ціна на газ до 2020 року дозволить за плановими показниками на 8 млрд кубометрів збільшити видобуток.

Як повідомляли ЗМІ, щомісячний дохід голови правління "Укргазвидобування" Олега Прохоренка становить близько 1 млн грн.