ua en ru

Прогноз розвитку банківської системи України "негативний", - Moody's

Прогноз розвитку банківської системи України "негативний", - Moody's Фото: Moody's прогнозує зростання проблемних кредитів в українських банках

Банкам знадобиться додатковий резер,в щоб впорається з втратами від проблемних кредитів

Міжнародне рейтингове агентство Moody's зберегло "негативний" прогноз для банківської системи України. Повідомлення про це опубліковано на сайті агентства.

Такого прогнозу агентство дотримується, враховуючи надзвичайно складні умови роботи українських банків, високу ймовірність зниження якості їх активів і виснаження банківських резервів, а також високою волатильністю умов фінансування.

У повідомленні також говориться, що "Україна продовжує відчувати дуже серйозний економічний, фінансовий та політичний криза. Такі умови роботи призведуть до ще більшого погіршення якості банківських активів, капіталу і резервів. В результаті, частка проблемних кредитів у банківській системі може зрости до 60% з 45% за даними на квітень цього року".

За даними агентства, в таких умовах, українським банкам доведеться створити додатковий резерв на покриття втрат від кредитів у розмірі 15% від усього обсягу виданих кредитів. Такий крок, на думку експертів Moody's, зможе допомогти банкам покрити всі можливі збитки.

Нагадаємо, раніше Moody's оцінило ризики контрагентів "Ощадбанку", "Приватбанку" та "Райффайзен банк Аваль".