ua en ru

Профспілка Миколаївського МТП оголосила про передстрайковий стан у зв'язку із відстороненням начальника порту В.Капацини

Профспілка Миколаївського морського торгового порту (МТП) оголосила про передстрайковий стан у зв'язку із відстороненням начальника порту Василя Капацини. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар порту Аліна Максимова.

За її словами, сьогодні колективу Миколаївського МТП було зачитано наказ міністра транспорту і зв'язку про усунення від роботи начальника порту В.Капацини та призначення виконуючим його обов'язки Олексія Кактуса.

Сьогодні ж відбулася акція протесту, в якій взяли участь близько 500 портовиків. Учасники акції вимагали відставки міністра транспорту і зв'язку Костянтина Єфименка.

Миколаївський МТП з'єднується Дніпро-Бузько-ліманським каналом Чорним морем. Загальна довжина 15 причалів складає 3 км. Акваторія - 224,5 га, максимальне осідання біля причалів - 10,3 м, довжина залізничного полотна - 24,6 км. У 2009 р. загальний вантажообіг порту склав більше 8 млн т.