ua en ru

Профільний комітет ВР ухвалив рішення розробити єдиний законопроект щодо вдосконалення норм ПК

Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради України ухвалив рішення розробити єдиний законопроект, спрямований на вдосконалення норм Податкового кодексу (ПК) України, повідомляє прес-служба парламенту.

На засіданні комітету його голова Віталій Хомутиннік зазначив, що відповідно до раніше прийнятого рішення народні депутати "здійснюють постійний моніторинг та контроль щодо реалізації податковими органами норм Податкового кодексу України".
"Щодня до профільного комітету надходять десятки звернень громадян з пропозиціями в сфері реалізації положень Кодексу і вони потребують узагальнення", - підкреслив В.Хомутиннік.

На засіданні зазначалося, що сьогодні розроблено і подано народними депутатами до Верховної Ради близько десяти законопроектів щодо внесення змін до Податкового кодексу. На думку парламентаріїв, їх необхідно узагальнити і з урахуванням зауважень суб´єктів підприємницької діяльності, уряду та народних депутатів розробити єдиний документ, який потрібно розглянути та прийняти протягом поточної сесії.

Під час засідання комітету було заслухано також інформацію Міністерства фінансів і Державної податкової служби про практику запровадження та застосування положень Податкового кодексу. Як зазначив заступник голови ДПС О.Любченко, за останні два місяці було прийнято понад 140 нормативних актів, спрямованих на удосконалення механізмів реалізації кодексу, постійно триває моніторинг звернень платників податків.

На засіданні було ухвалено також рішення про проведення комітетських слухань з питань застосування положень Податкового кодексу після завершення першого звітного періоду поточного року.