ua en ru

Комітет ВР рекомендує скасувати закон про електронне декларування

Комітет ВР рекомендує скасувати закон про електронне декларування Фото: Єгор Соболєв

Єгор Соболєв повідомив, що комітет з питань запобігання та протидії корупції відмовився підписувати цей закон

Голова комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв відмовився підписувати прийнятий 16 лютого 2016 року законопроект №3755 "Про внесення змін до закону "Про запобігання корупції" (щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування)" Про це він заявив на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не буду підписувати ухвалений вчора закон, який фактично руйнує систему декларування активів чиновників. Він є шахрайським, він прийнятий в шахрайський спосіб", - повідомив він.

В той же час, як повідомляє кореспондент РБК-Україна, комітет прийняв рішення рекомендувати скасувати результати голосування за закон про електронне декларування.

"Підтримати ініціативу комітету не підписувати рішення, яке було прийнято з величезними порушеннями регламенту. Рекомендувати Верховній Раді скасувати результати голосування. Одноголосно", - оголосив Соболєв.

Зазначимо, що, згідно з регламентом Верховної Ради, текст закону, прийнятий парламентом, не пізніше ніж у десятиденний строк оформляється профільним комітетом, візується головою комітету та керівником секретаріату цього комітету чи особами, які виконують їх обов'язки, керівником юридичного підрозділу та керівником підрозділу, на який в установленому порядку покладено функцію з оформлення на підпис спікеру ВР, і подається на підпис голові парламенту

Нагадаємо, раніше глава представництва ЄС в Україні Яна Томбінського заявив, Євросоюз розчарований законопроектом №3755 "Про внесення змін до закону "Про запобігання корупції" (щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування)".