ua en ru

Профільний комітет рекомендує ВР встановити оподаткування відсотків з депозитів за лінійною ставкою 15%

Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики рекомендує парламенту прийняти у другому читанні доопрацьований законопроект №4101а "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від капіталу", поданий Кабінетом міністрів України.

Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики рекомендує парламенту прийняти у другому читанні доопрацьований законопроект №4101а "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від капіталу", поданий Кабінетом міністрів України. Про це повідомила прес-служба народного депутата, голови комітету ВР з питань податкової та митної політики Віталія Хомутинніка.

Як зазначається, під час засідання члени комітету погодили, що пасивні доходи, в тому числі відсотки, нараховані на банківські вклади (депозити), будуть оподатковуватися за лінійною ставкою у розмірі 15%.

"Думаю, такі зміни будуть підтримані парламентом. Адже сьогодні, з 1 липня, працює норма урядового закону, згідно з якою доходи з депозитів оподатковуються за прогресивною шкалою - від 15 до 25%, із розкриттям банківської таємниці", - підкреслив Хомутиннік.

За його словами, у доопрацьованому законопроекті зберігається позиція, що оподатковуватися має загальна сума нарахованих відсотків за лінійною ставкою без розкриття банківської таємниці щодо кожного вкладника.

Депутати також погодили, що якщо законопроект буде прийнято, документ має вступити в дію вже з 1 серпня 2014 р.