ua en ru

Профільний комітет рекомендує Раді 24 лютого підтримати в першому читанні зміни до держбюджету-2015

Парламентський комітет з питань бюджету рекомендує Верховній Раді на засіданні 24 лютого підтримати в першому читанні зміни до державного бюджету на 2015 рік. Про це повідомив заступник голови фракції партії "Блок Петра Порошенко", заступник голови комітету Анатолій Матвієнко, передає прес-служба БПП.

"Комітет з питань бюджету вирішив запропонувати Верховній Раді у вівторок, 24 лютого, заслухати спочатку законопроекти, які змінюють податкову базу і є основою змін у державний бюджет на 2015 рік. Якщо ці законопроекти будуть прийняті хоча б у першому читанні, можна буде розглядати у першому читанні проект змін до держбюджету на 2015 рік", - заявив він.

За словами політика, мова йде про законопроекти щодо рентної плати за нафто - і газовидобутку, а також про пенсійну реформу.

"Зокрема, пропонується зменшити на 15% розмір пенсії працюючим пенсіонерам. Мова йде про збільшення приблизно на 9 млрд грн дохідної частини і зменшення приблизно на 3,5 млрд грн видаткової частини держбюджету", - зазначив він.

Матвієнко зазначив, що після розгляду в першому читанні проекту змін до держбюджету депутати зможуть подати свої пропозиції і підготувати документ до розгляду у другому читанні за скороченою процедурою.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман допускає проведення позачергового засідання парламенту 26 лютого 2015 р. для розгляду змін до державного бюджету на 2015 р.