ua en ru

Профільний комітет рекомендує Раді прийняти за основу бюджет на 2015 р

Комітет з питань фінансів і банківської діяльності більшістю голосів рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу проект бюджету на 2015 рік.

Комітет з питань фінансів і банківської діяльності більшістю голосів рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу проект бюджету на 2015 рік. Про це повідомив глава комітету і депутат фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" Сергій Рибалка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми рекомендуємо ВРУ за основу прийняти проект бюджету на 2015 рік, враховуючи наші пропозиції і зауваження", - заявив він.

За його словами, відповідні правки будуть подані комітетом до другого читання.

Слід зазначити, що в ході засідання комітету представник Міністерства фінансів повідомив, що проект бюджету на 2015 рік готувався Кабміном протягом останніх чотирьох місяців. Документ повністю погоджений і схвалений МВФ і Світовим банком.

Також Мінфін підтвердив, що для Фонду гарантування вкладів передбачено 20 млрд. грн., що, за оцінками членів комітету, буде недостатнім. Тому комітет рекомендує Кабміну врахувати пропозиції про збільшення цього показника для забезпечення гарантій вкладників.

При цьому комітет звертається до НБУ щодо планів з рефінансування банків в 2015 році, щоб регулятор забезпечив прозорість і публічність прийняття таких рішень.

Нагадаємо, Рада може скорегувати бюджети Донецької та Луганської обл. після прийняття держбюджету-2015.

Зазначимо, голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко допускає ухвалення держбюджету-2015 28 грудня.