ua en ru

Профільний комітет Ради підтримав законопроект президента про захист вкладників

Профільний комітет Ради підтримав законопроект президента про захист вкладників Фото: комітет ВР підтримав закон президента про захист вкладників

Норми закону стосуються вкладників держбанків

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендував парламенту прийняти проект закону про внесення змін до Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо забезпечення державою вкладів фізичних осіб (реєстр № 5553, від 19.12.16, Президент України). Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні комітету після обговорення у закритому режимі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Комітет проголосував за підтримку президентського законопроекту", - заявив журналістам голова комітету Сергій Рибалка, зазначивши, що дискусії відбувалися і у відношенні двох альтернативних проектів законів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, держава бере на себе обов'язок щодо забезпечення відшкодування фізичним особам-вкладникам державних банків тієї частини суми вкладу, яка перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладами, встановлений у відповідності з Законом України" Про систему гарантування вкладів фізичних осіб " (200 тис. гривень-ред).

При цьому, для цих фізичних осіб зберігаються передбачені зазначеним законом гарантії за вкладами у сумі, що не перевищує граничного розміру відшкодування коштів за вкладами.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вніс у Раду законопроект про гарантування державою вкладів фізосіб.