ua en ru

Профільний комітет направить Кабміну запит про формування тарифів на газ

Профільний комітет направить Кабміну запит про формування тарифів на газ Фото: голова робочої групи ВРУ з тарифами Альона Бабак

Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства направить Міністерству енергетики та вугільної промисловості та Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) запити про формування тарифів на газ. Про це журналістам повідомила голова робочої групи ВРУ з тарифами, заступник голови зазначеного комітету Олена Бабак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фактично ми вирішили, що перше питання, яке буде розглядатися це питання формування тарифів на газ. Тому що всіх цікавлять обсяги газу, який видобувається в Україні, імпортується, який реалізується при соціальній нормі в межах цих 200 метрів кубічних. Так що завтра від комітету ВР з питань будівництва будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства будуть направлені запити до НКРЕ, Міністерство енергетики та вугільної промисловості з проханням надати інформацію, яка буде стосуватися сфери газу", - повідомила Бабак.

За її словами, комітет також направить окремі запити про формування тарифів на електроенергію, тепло - і водопостачання.

"Отримувати перший блок інформації будемо 27 квітня сюди комітет", - зазначила голова робочої групи ВРУ з тарифами.

Бабаб також додала, що наступне засідання робочої групи відбудеться 30 квітня.

Зазначимо, сьогодні Кабмін зареєстрував у Раді законопроект про зміни законодавства в сфері послуг ЖКГ.