ua en ru

Професійні учасники фондового ринку об'єдналися в Донецький фондовий клуб.

У Донецькій області 18 ліцензованих учасників фондового ринку підписали меморандум про створення некомерційного об'єднання "Донецький фондовий клуб" (ДФК). Про це РБК-Україна повідомили в ДФК. Основними цілями об'єднання донецьких фондовиків стали захист загальних інтересів професійних учасників фондового ринку Донецької області, обмін інформацією між членами клубу і надання взаємних консультацій.

Крім того, серед своїх основних завдань Донецький фондовий клуб бачить формування консолідованої думки щодо процесів зміни інфраструктури фондового ринку, підготовку сумісних листів і звернень до регулюючих органів, а також представлення позиції учасників Донецького фондового клубу в професійних асоціаціях АУФТ, УАІБ, ПАРД.

Засновниками ДФК стали 18 компаній: "Фінекс", "ФК "МІУС", "ОРК", "Стоїк Комерс", "Донфінсервіс", "КУА "Фінінвест-груп", "Донфінком", "Інтайм", "Ю.Н.Г. Цінні папери", "Донгорбанк", ЗАТ "Альтана Капітал", "КУА "Інтелект Капітал", "КУА "СІП", "ПФБК", "КУА "ВУК", "Альтера Фінанс" і "ФК "ОК2".

Один з організаторів нового професійного об'єднання, генеральний директор інвесткомпанії "Альтана Капітал" Анатолій Амелін відзначив, що клуб зможе також стати одним з інструментів зі зміни законодавчої бази, регулюючої український фондовий ринок. Учасники Донецького фондового клубу планують готувати і передавати свої зауваження і пропозиції ініціаторам нормативно-правових документів, що дозволить ширше враховувати і реалізовувати інтереси українських торговців цінними паперами.

"Об'єднання в єдиний клуб учасників фондового ринку різних спеціалізацій (у Донецький фондовий клуб можуть входити не тільки торговці цінними паперами, але і хранителі, реєстратори і компанії з управління активами) - це прекрасна можливість більш комплексно підійти до аналізу чинників впливу на український фондовий ринок і окремі його складові", - відзначила директор представництва УАІБ в м. Донецьку і директор з інвестиційної політики КУА "Фінінвест-груп" Ірина Охременко. "Кожен з професійних учасників ринку по-своєму сприймає впровадження нових законодавчих ініціатив. У загальній дискусії з'являється повноцінне бачення проблем, і народжуються найбільш зручні способи взаємодії. Хочеться вірити, що нове об'єднання дозволить всім донецьким фінансовим компаніям ефективніше протистояти наслідкам кризи", - сказала І.Охременко.