ua en ru

Проекти будівництва малих ГЕС на карпатських річках не будуть погоджуватись без громадського обговорення, - Злочевський

Проекти будівництва малих ГЕС на карпатських річках не будуть погоджуватись територіальними органами Мінприроди без попереднього громадського обговорення. Про це домовились керівник громадської організації "Національний екологічний центр" Ярослав Мовчан та міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський під час зустрічі в Мінприроди. "Ми зацікавлені, щоб природа Карпат була збережена. Екологічні громадські організації - наші партнери у цій справі", - зазначив міністр, передає прес-служба міністерства.

Злочевський доручив керівникам територіальних управлінь у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях 2 квітня, після засідання колегії Мінприроди в Києві, провести зустріч з екологічними громадськими організаціями з метою інформування про погодження документів щодо будівництва малих ГЕС на карпатських річках. У зустрічі також візьмуть участь керівники Державної екологічної інспекції у відповідних областях.

У листопаді 2011 року Закарпатська облрада прийняла постанову "Про затвердження схеми розташування малих ГЕС на території Закарпатської області". За інформацією "Національного екологічного центру", подібні рішення також ініційовані у Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Нагадаємо, раніше Злочевський заявив, що загибель риби в Київському водосховищі в результаті весняної повені виключена.