ua en ru

Проектом держбюджету-2014 на розвиток медичної галузі передбачено понад 3 млрд грн, - Азаров

Проектом державного бюджету України на 2014 р. на розвиток медичної галузі передбачено понад 3 млрд грн. Про це сьогодні на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

Проектом державного бюджету України на 2014 р. на розвиток медичної галузі передбачено понад 3 млрд грн. Про це сьогодні на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Вперше у проекті бюджету на 2014 р. передбачені кошти місцевим бюджетам на додаткові виплати медичним працівникам системи екстреної медичної допомоги. На це виділено близько 400 млн грн. Також 625 млн грн ми виділяємо на придбання машин швидкої допомоги, 300 млн грн - на забезпечення служби швидкої медичної допомоги медикаментами та виробами медичного призначення", - сказав Азаров.

Він зазначив, що на продовження реформи системи охорони здоров'я передбачено додатково 700 млн грн, з яких 300 млн грн - для заохочення медичних працівників, що надають первинну медичну допомогу за обсяг і якість виконаної роботи.

"Також 1 млрд грн виділяється на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт і придбання обладнання високоспеціалізованих медичних установ", - додав прем'єр.