ua en ru

У проекті звіту компанії EY немає підтвердження збитків ПриватБанку, - журналіст

У проекті звіту компанії EY немає підтвердження збитків ПриватБанку, - журналіст Фото: ПриватБанк

Дубинський опублікував проект звіту аудиторів компанії Ernst & Young

Український журналіст, експерт Олександр Дубинський опублікував проект звіту аудиторів компанії Ernst & Young (EY), які не підтвердили звинувачень, які озвучувала глава Національного банку Валерія Гонтарева на адресу ПриватБанку. Відповідний документ Дубинський опублікував на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Як відомо, Валерія Гонтарева сьогодні у Вашингтоні збирається розповісти про свій успішний досвід з реформування української банківської системи і, зокрема, націоналізації ПриватБанку. Спеціально до цього заходу, "щоб дурість кожного видна була", публікую проект аудиторського висновку компанії Ernst & Young, яку "націоналізатори" найняли для того, щоб отримати виправдання своєї схеми за крадіжку з бюджету 125 млрд гривень. Саме на цю суму банк капіталізували нібито через те, що 97% корпоративного кредитного портфеля видані компаніям колишніх акціонерів", - написав Дубинський.

Як зазначає журналіст з посиланням на проект звіту EY, збитки банку за підсумками 2016 року, які стали підставою для "такої божевільної докапіталізації", не підтверджені аудитором.

"Це означає, що сформовані банком резерви під "інсайдерську заборгованість" - взяті з повітря. Намальовані, для того, щоб Гонтарева могла виправдати проект по віджиманню банку у його власників і паралельно створити умови для викачування з бюджету колосальної суми коштів, яку "реформатори" мають намір розікрасти", - зазначає журналіст.

"Скільки особисто мала намір отримати Гонтарева від цієї афери? Ось моє запитання для її сьогоднішньої прес-конференції. Звичайно, відповідь за допомогою цього поста я отримати не розраховую", - написав Дубинський.

Він також зазначив, що даний проект аудиторського висновку виставляє "Гонтареву і всю її зграю" не реформаторами, а "відвертими злодіями і рейдерами".

Як відомо, Валерія Гонтарєва сьогодні у Вашингтоні збирається розповісти про свій успішний досвід з реформування укра...

Опубліковано Олександром Дубинським 20 квітня 2017 р.

Нагадаємо, в кінці 2016 року ПриватБанк офіційно став державним. Зокрема, 21 грудня 2016 року між Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерством фінансів був підписаний договір про продаж 100% акцій ПАТ КБ "ПриватБанк".