ua en ru

У проекті держбюджету-2016 закладено 5,7 млрд гривень на децентралізацію

У проекті держбюджету-2016 закладено 5,7 млрд гривень на децентралізацію Фото: Геннадій Зубко

Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко

У проекті державного бюджету України на 2016 рік закладено 5,7 млрд гривень на підтримку об'єднаних громад. Про це сьогодні на конференції "Конституційна реформа в Україні: здобутки та перспективи" в Києві заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми в бюджеті закладаємо 5,7 млрд гривень на те, щоб направити ці кошти на три речі. Перша і головна - це підтримка тих громад, які вже об'єдналися", - зазначив Зубко, нагадавши, що на сьогодні вже об'єдналися 159 місцевих громад.

Як додав Зубко, загалом процес об'єднання ініціювали 6,3 тис. громад із 12 тис. За його словами, ці кошти буде направлено на реалізацію проектів у рамках Фонду регіонального розвитку та програми енергоефективності. Також віце-прем'єр зазначив, що для закінчення процесу децентралізації Україна має два роки, протягом яких мають бути прийняті необхідні зміни до законодавства.

Нагадаємо, майже 60% українців підтримують децентралізацію і об'єднання територіальних громад..