ua en ru

Проект постанови про розслідування фальсифікацій на виборах містить прямі вказівки, кого і на скільки років необхідно посадити, - Литвин

Проект постанови про розслідування фальсифікацій на виборах містить прямі вказівки, кого і на скільки років необхідно посадити. Про це в соціальній мережі Facebook повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Сьогодні було запропоновано проект постанови щодо необхідності проведення розслідувань правоохоронними органами процесів, пов'язаних переважно з підрахунком голосів. В проекті містяться прямі вказівки, кого і на скільки років необхідно посадити. Зрозуміло, що цей документ запропонований з метою пропаганди і, якщо хочете, залякування, особливо членів дільничних виборчих комісій і суддів. Тому я доручив відповідним комітетам вивчити дану ініціативу на предмет наявності правових підстав для її офіційної реєстрації", - зазначив Литвин.

Нагадаємо, як раніше повідомляв голова ради об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк, проект постанови передбачає розслідування фактів фальсифікацій на виборах на 15 округах щодо підкупу, розриву бюлетенів "Беркутом", фізичного та морального тиску на членів ОВК та ДВК. "У постанові вказано конкретні прізвища тих, хто фальсифікував вибори, а саме членів та голів ОВК та ДВК, суддів, голів облдержадміністрацій та райдержадміністрацій, начальників управлінь МВС, працівників НБУ, які знищували бюлетені", - сказав Яценюк.

Читайте також: Проект постанови про розслідування фальсифікацій на виборах може бути підтриманий більшістю в Раді, - ПР