ua en ru

Проект держбюджету на 2014 р. вже готовий, - Арбузов

Проект державного бюджету України на 2014 р. готові, і уряд передасть його до парламенту, як тільки депутати будуть готові його розглянути . Про це в ефірі «ТСН-Тиждень», на каналі «1+1» сьогодні, 15 грудня 2013 р., заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

«Ми готові. Ми працюємо і з Європою. Ми працюємо і з Росією. Ми працюємо з усіма нашими торговими партнерами. І, як ви бачите, ситуація сьогодні в економіці стабільна. Кабмін працює, Президент працює , Верховна Рада працює. Платяться пенсії, зарплати, соціальні виплати», - зазначив Арбузов.

Як відомо, минулого тижня, Президент України заявив про необхідність ухвалити головне фінансове розклад країни до нового року. «Ми зобов'язані в грудні прийняти бюджет, країна повинна жити нормальним життям» , - сказав Віктор Янукович під час зустрічі з колишніми Президентами України Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком у вівторок, 10 грудня.

Як підкреслив глава держави, дії влади завжди будуть спрямовані на захист інтересів громадян.

У свою чергу, минулого тижня , спікер парламенту Володимир Рибак висловив надію, що в 20 -х числах грудня всі цифри узгодять, і Кабмін представить бюджет до Верховної Ради.

Робота Кабміну і парламенту України більше двох тижнів була ускладнена через масові акцій протесту, які проводяться в Києві з 21 листопада, коли уряд оголосив про призупинення євроінтеграції. Мітингувальники кілька днів блокували будівлю уряду. Верховна Рада не змогла почати роботу після демаршу опозиції, викликаного відмовою парламенту оголосити вотум недовіри Кабміну.