ua en ru

Продовження військово-технічної співпраці між Грузією і Україною залежить від позиції української сторони, - посол Грузії

Продовження військово-технічної співпраці між Грузією і Україною залежить від позиції української сторони в цьому питанні, заявив посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе, пише «Дзеркало тижня».

«Якщо Україна визнає вигідним співробітничати з країною, з якою вона має давні партнерські відношення, то ВТС буде. Якщо немає - не трагедія: збройовий ринок має багатий вибір, а Грузія не знаходиться під міжнародними санкціями», - сказав посол.

При цьому екс-глава «Укрспецекспорту» Сергій Бондарчук виразив надію, що ВТС з Грузією буде продовжено. «Сподіваюся, що Україна буде як і раніше активною і ефективною і її не принесуть в жертву як невигідного конкурента аналогічної компанії нашого північного сусіда», - сказав він.

С.Бондарчук також повідомив, що за останні півтора роки Україна не укладала крупних контрактів з Грузією. За його інформацією, в 2009 р. Україна поставила до Грузії п'ять БТР-70, запчастини до бронетранспортерів, боєприпаси до української розробки нового протитанкового комплексу «Скіф», а також виконувала ремонтні роботи.