ua en ru

Продан не пов'язує перевірки ГПУ по вугільній угоді з бажанням зняти його з посади

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан пов'язує перевірки по вугільній угоді, які наразі проводить Генеральна прокуратура України (ГПУ) з переділом вугільного ринку, а не з бажанням зняти його з посади.

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан пов'язує перевірки по вугільній угоді, які наразі проводить Генеральна прокуратура України (ГПУ) з переділом вугільного ринку, а не з бажанням зняти його з посади. Про це він повідомив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-України.

Продан наголосив, що його можна легко зняти при формуванні нового уряду.

"Скоро буде формування коаліції і дуже просто знімаються міністри", - сказав він.

Міністр пояснив, що в Україні є сьогодні структури, які хочуть бути постачальниками вугілля з підконтрольних терористам територій Донбасу.

"Я бачу сьогодні, що йде переділ ринку вугілля. Сьогодні є російські трейдери, які зацікавлені постачати вугілля, є, мабуть, і ті, якісь групи чи структури, які хочуть постачати вугілля з територій, які контролюються сьогодні бойовиками. І, звісно, що сьогодні йде боротьба за те, щоб перерозподілити цей ринок", - сказав він.

Нагадаємо, 10 листопада міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан побував у головному слідчому управлінні Генпрокуратури. Там він дав свідчення, зокрема, щодо закупівлі Україною вугілля в Південноафриканській Республіці. За словами міністра, він проходить в якості свідка в кримінальному провадженні, відкритому ГПУ з приводу зловживань у вугільній галузі. На думку експертів, Продана виводять з посади.