ua en ru

Проблеми з боку Росії не мають нічого спільного із угодою про асоціацію, - Томбінський

Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський вважає, що економічні проблеми, які Україна відчуває через дії Росії не мають нічого спільного з угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Про це він написав у статті "Угода про асоціацію - це вирішення, а не проблема", яку цитує прес-служба Представництва ЄС в Україні, повідомляє ВВС Україна.

"Жодні проблеми з боку Росії не мають нічого спільного із впливом угоди про асоціацію, зокрема її положень про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі. Угода про асоціацію не містить нічого такого, що може змінити будь-які аспекти торгівельно-економічних відносин між Україною та Росією", - зазначає посол ЄС.

Він вкотре наголосив, що угода про асоціацію принесла б взаємну користь і ЄС, і Україні та започаткувала б нові економічні реформи в Україні".

"Я щиро сподівався, що ЄС та Україна завершать усі приготування, аби підписати угоду про асоціацію на саміті у Вільнюсі", - йдеться у статті Томбінського.

У четвер ввечері у Вільнюсі розпочнеться саміт Східного партнерства, головною інтригою якого залишається питання, чи підпише Україна угоду про асоціацію з Європейським Союзом.